Պղնձի և ցինկի էլեկտրոլիտիկ կորզումը ազնիվ մետաղների բարձր պարունակությամբ բազմակոմպոնենտային խտանյութից - Տեր-Թորոսյան, Արտակ Արարատի / Ter-Torosyan Artak (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2003)
Չնայած արդյունաբերական ծավալներով բնական պաշարների առկայությանը, հանքահանույթի և հանքահարստացման արտադրությունների գոյությանը, ինչպես նաև շուկայի հուսալիությանը, ներկայումս հանրապետությունում ցինկի և պղնձի արդյունահանումը կատարվում է բավականին սակավ քանակություններով, այն էլ առանց վերամշակելու հանքանյութը մինչև մետաղական վիճակի / Работа посвящена проблеме переработки местных полиметаллических концентратов с комплексным извлечением ценных компонентов и получением конкурентноспособной металлопродукции для современного рынка
Ե.16.02 «Սև, գունավոր և հազվագյուտ մետաղների մետալուրգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի գիտական խորհուրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ե. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Հ. Մարտիրոսյան, Ա. Հ. Հովսեփյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Լեռնամետալուրգիայի ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology