Հայաստանի Հանրապետության ազգային շահերը հարավկովկասյան աշխարհաքաղաքական արդի զարգացումների համատեքստում - Ղևոնդյան, Ալեն Գուրգենի / Ghevondyan Alen (Երևանի պետական համալսարան, 2007)
Միջպետական փոխհարաբերությունների ինչպես նախորդ, այնպես էլ ժամանակակից փուլերում լայն կիրառում է ստացել պետական քաղաքականության նպատակամղվածությունն ու բովանդակային խտությունը բնութագրող ազգային շահ երևույթը, որն իր մեջ հանրագումարում է ազգի՝ որպես միացյալ սոցիալական օրգանիզմի գործառնման և պետության՝ որպես ազգի ինքնիշխանության բարձրագույն դրսևորման, գոյատևման և զարգացման պահանջմունքերը / Начиная со средневековья, национальный интерес являлся основным детерминантом государственной и в частности внешней политики, в основе которых лежали приоритеты обеспечения безопасности государства
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մանուչարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Խաչատրյան, Խ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science