Տնտեսության կարգավորման հիմնախնդիրները խոշոր քաղաքային համայնքներում (Երևան քաղաքի օրինակով) / «The main problems of economy regulation in big municipal communities (by the example of Yerevan city)» - Սահակյան, Միքայել Աշոտի / Sahakyan Mikayel (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2015)
Ուսումնասիրության տեսական նշանակությունն այն է, որ հետազոտությունում ամփոփված է խոշոր քաղաքային տնտեսության կարգավորման և կառավարման մեթոդաբանությունը, որը թույլ է տալիս այդ գործընթացները համակարգել, կանոնակարգել և դրանով դարձնել գործնական նշանակություն ունեցող տեսական ուղեցույց / Диссертация посвящена выявлению теоретических, методологических, правовых и организационных проблем, исследование специфики экономики крупных городов, определения приоритетов развития и их направления, регулирования и презентации эффективных форм разработки программы / The dissertation is devoted to the theoretical, methodological, legal and organizational problems, the study of large urban economy peculiarities, identification, regulation of development priorities, presentation of efficient forms for elaboration of programs
Ը.00.02 «Տնտեսության, դրա ոլորտների տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ծ․ Ջ․ Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ․ Բ․ Բոստանջյան, Ք․ Ա․ Անտոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ՀԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics