Ծրագրային ապահովման թաքնագրային պաշտպանության համալիր համակարգի հետազոտում և մշակում / Research and development of the complex system for software steganographic protection - Դանիելյան, Վիկտոր Մկրտիչի / Danielyan Viktor (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2013)
Ծրագրային ապահովման նախագծման բնագավառում տեղեկատվական անվտանգության առավել արդիական խնդիրներից է պաշտպանությունը չթույլատրված օգտագործումից, ձևափոխումից, պատճենումից և ծրագրային ապահովման արտադրողի հեղիանակային իրավունքների այլ խախտումներից / Одной из наиболее актуальных проблем информационной безопасности в сфере проектирования программного обеспечения является защита от несанкционированного использования модификации, копирования и других нарушений авторских прав производителя программного обеспечения / The software protection from unauthorized use, modification, copying and other copyright violations is the most important subjects of the information security in the sphere of software development
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ի. Մարգարով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հարությունյան, Ա. Ս. Վարոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems