Популяционная экология угрожаемых видов ящериц Армении / Հայաստանի մողեսների վտանգված տեսակների պոպուլյացիոն էկոլոգիան / Populatidn ecology of endangered species of lizards in Armenia - Պետրոսյան, Ռուզաննա Կիմի / Petrosyan Ruzanna (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոն, 2018)
Территория Армении является одним из важных центров эндемизма и обладает высоким уровнем видового многообразия / Հայաստանը Կովկասի կենսաաշխարհագրական շրջաններից է և համարվում է էնդեմիզմի ու կենսաբազմազանության կարևորագույն կենտրոն / Armenia is part of the Caucasian biogeographical region, which is an in portant center of endemism and biodiversity
Գ.00.08 «Կենդանաբանություն, մակաբուծաբանություն, էկոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ս. Առաքելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Լ. Աղասյան, Ս. Խ. Պիպոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մոսկվայի Մ. Վ. Լոմոնոսովի անվան պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 119 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology