Ֆունկցիոնալ նշանակության սննդամթերքների տեխնոլոգիաների մշակում / Development of technologies for functional food - Ավետիսյան, Վարսենիկ Մարլիկի / Avetisyan Varsenik (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2011)
Քաղաքակրթության հիվանդությունները բնորոշող առաջնային պատճառները ժամանակակից սնման մեջ գոյություն ունեցող բացասական միտումներն են, որոնք պայմանավորված են սննդի հետ մուտք գործող ֆիզիոլոգիական և կենսաբանական ֆունկցիոնալ բաղադրամասերի պակասորդով / Создание продуктов питания повседневного потребления, к которым относятся сахаристые и затяжные печенья, кисломолочно-фруктовые напитки, полезные для здоровья, благодаря наличию в их составе физиологически и биологически функциональных ингредиентов, является приоритетным направлением развития пищевой промышленности / Creation of everyday consumption foodstuffs like sugar cookies and dry laminated cracker-type biscuits, fruit-sour-milk drinks healthy due to the physiologically functional components in their texture is a priority for the food industry
Ե.18.01 «Բուսաբուծական մթերքների վերամշակման և արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Գ. Գաբզիմալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Բատիկյան, Յ. Կ. Մեծոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology