Разработка и исследование электронной системы стимуляции атмосферных осадков / Մթնոլորտային տեղումների խթանման էլեկտրոնային համակարգի մշակումը և հետազոտումը / Research and development of electronic system for stimulation of atmospheric precipitations - Վարդանյան, Արման Արամի / Vardanyan Arman (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2014)
Ураганы, грозы, град, туманы, молнии и другие опасные атмосферные явления, с одной стороны, наносят ощутимый урон экономике страны, являясь непосредственными причинами значительных материальных потерь / Մթնոլորտային երևույթների հետազոտումը և ղեկավարումը, մթնոլորտային տեղումների նպատակային խոչընդոտումը և խթանումը համամարդկային, հրատապ և միևնույն ժամանակ դժվարագույն խնդիր է / Nowadays chemical cloud seeding method is widely used for artificial stimulation of precipitations, the main drawback of which ishigh cost
Ե.27.01 «Էլեկտրոնիկա, միկրո և նանոէլեկտրոնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Վ. Բունիաթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Մ. Հարությունյան, Ռ. Ս. Ասատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology