Исследование многокомпонентных мелкозернистых материалов для восстановления каменных конструкций древних памятников / Հնագույն հուշարձանների քարային կոնստրուկցիաների վերականգնման համար բազմաբաղադրիչ մանրահատիկ նյութերի հետազոտություն / Study of multi-component fine-grain materials for rehabilitation of ancient monument stone constructions - Ղուլյան, Սամվել Լևոնի Ghulyan Samvel (ՀՀ ԿԳՆ ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան, 2016)
Восстановление каменных конструкций древних памятников - понятие емкое, включающее в себя решение декоративных, конструктивных, технических и технологических вопросов, обеспечивающих долговечность реставрации / Հայկական հնամենի հուշարձանային քարե կառույցներն ըստ կիրառված բազմազան շինանյութերի տեսականու, տեխնոլոգիաների ու կոնստրուկտիվ լուծումների մի ամբողջ շարք առանձնահատկություններ ունեն և դրանց համապատասխան վերականգնման յուրահատուկ լուծումներ են պահանջում / Ancient Armenian monumental masonry, according to the applied various building materials assortment, have a wide range of engineering characteristics and constructive solutions and, consequently, require a number of respective special restoration solutions
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Շ. Գալստյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Ասիրյան, Ա. Ա. Արզումանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Քաղաքաշինական ծրագրերի փորձագիտական կենտրոն» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology