Հայերենի բարբառների բայական եղանակաժամանակային համակարգերի զուգադրական քննություն / A comparative study of the mood-tense systems of verbs of Armenian dialects - Գևորգյան, Գայանե Գերասիմի / Gevorgyan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ Հ․ Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2013)
Սույն ատենախոսության տեսական արժեքը հայերենի պատմական բարբառագիտության կարևոր հիմնախնդրի ամբողջական մշակումն է, որ վերաբերում է բարբառային միավորներում բայերի եղանակաժամանակային համակարգերի ձևաիմաստային գիտական նկարագրությանը / С точки зрения целостного формально-семантического описания глагольной системы армянского языка обретает важное значение изучение категориальных форм времен и наклонений диалектов, которые в течение исторического развития претерпели значительные изменения, отразившиеся в различных территориальных вариантах языка / From the viewpoint of integral formal-semantic description of the verbal system of the Armenian language, the study of categorial forms of tense and mood in dialects, that in the course of the historical development underwent considerable changes reflected in various territorial varieties of the language, is of central importance
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ բանասիրական գիտությունների դոկտոր, Լ. Ս. Հովսեփյան, է. Ս. Մկրտչյան, Թ. Ս. Շահվերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 53 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics