Синтез эффективных флокулянтов и разработка технологии очистки производственных сточных вод, содержащих Cu²+ / Արդյունավետ ֆլոկուլանտների սինթեզումը և Cu²+ պարունաակող արդյունաբերական կեղտաջրերի մաքրման գործընթացի մշակումը - Գալստյան, Գայանե Ֆրեդիկի / Galstyan Gayane (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2001)
Существующие технологии еще не позволяют достичь рационального использования природных ресурсов и сократить вредные выбросы / Աշխատանքը նվիրված է անիոնակտիվ և կատիռնակտիվ պոլիմերային ֆլոկուլանտների սինթեզմանը և ռեագենտային եղանակով Cu²+ հոններ պարունակող արդյունաբերկան կեղտաջրերի մաքրման գործընթացի մշակմանը
ԺԱ.00.05 «Շրջակա միջավայրի պահպանություն և բնական ռեսուրսների ռացիոնալ օգտագործում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական ասնիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ծ. Թահմազյան ; Գիտական խորհդատու՝ Գ. Բ. Այվազյան ; Պաշտոնական ընդիմախոսներ՝ Դ. Պ. Փիրումյան, Գ. Ց. Վարդերեսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Նաիրիտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science