Ռիսկերի գնահատման և կառավարման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետության շինարարության հատվածում / Problems of risk assessment and management in the construction sector of the Republic of Armenia - Եղիազարով, Արտաշես Արմենակի / Yeghiazarov Artashes (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Աշխատության հիմնական նպատակն է, հետազոտել շինարարության, որպես իրական հատվածի հիմնական ոլորտներից մեկի (և դրանում գործող առևտրային կազմակերպությունների) ռիսկերի գնահատման և կառավարման միջազգային փորձը, բացահայտել շինարարությունում առաջացող ռիսկերի բնույթը և կանխորոշել դրանց կառավարման գործընթացը, ինչպես նաև հաշվի առնելով Հայաստանի Հանրապետության առանձնահատկությունները՝ բացահայտել հանրապետության շինարարության հատվածի ռիսկերի կառավարման հիմնախնդիրները և հիմնավորել վերոնշյալ գործընթացի կատարելագործման անհրաժեշտությունը և ուղիները / Настоящая диссертация посвящена изучению и анализу экономических рисков, возникающих в любой экономике, a также проблемам управления рисками в строительном секторе экономики РА / The dissertation is devoted to the study and analysis of economic risks arising in any economy, as well as problems of risk management in the construction sector of the economy of Republic of Armenia
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ոլորտների տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Բ. Բոստանջյան, Է. Ն. Մաթևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 161 էջ, սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics