Патофизиологические аспекты нейроэндокринных дисфункций у больных с первым психотическим эпизодом / Նյարդաէնդոկրին ֆունկցիաների խանգարման ախտաֆիզիոլոգիական ասպեկտները առաջին պսիխոտիկ էպիզոդով հիվանդների մոտ / Patho рн ysio lo g ical aspects of neuro endo crine dysfunctinn in patients ith the first episo e psychosis - Լորիկյան, Անի Գագիկի / Lorikyan Ani (ՀՀ ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտ, 2018)
Шизофрения представляет собой наиболее тяжелое психическое заболевание, распространенность которого в мире оценивается около 1 % (Tandon R. et al., 2008; Kahn R S. et al, 2015] / Հոգեկան հիվանդությունների ախտագենետիկական և ախտաֆիզիոլոգիական մեխանիզմների բազմագործոն տեսակետների շարքում կարևոր դեր է հատկացվում հիպոթալամուս-հիպոֆիզ-մակերիկամ (ՀՀՄ) առանցք-համակարգի խանգարումներին / The hypothalam ic-pitu itary-ad enal (НРА ) system dysfunction plays a pivotal role in multifactrral aspects of pathogenesis and pathophysiblggital m echanism s of m ental diseases
Գ.00.09 «Մարդու և կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ն. Գորոբեց ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ջ. Ս. Սարգսյան, Մ. Հ. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 115 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology