ՀՀ գիտատեխնիկական ոլորտի բարեփոխման, տնտեսական և կազմակերպական հիմնախնդիրներն արդի պայմաններում - Սարգսյան, Գոհար Սեյրանի / Sargsyan Gohar (ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական պրոբլեմների գիտահետազոտական ինստիտուտ, 1994)
Ատենախոսությունը ուսումնասիրել է գիտատեխնիկական ոլորտի գործունեության այնպիսի կագմակերպա-տնտեսական մեխանիզմի մշակումը, որը կապահովի գիտատեխնիկական ներուժի պահպանումը և պայմաններ կստեղծի նրա արդյունավետ օգտագործման համար / В диссертации исследован организационно-экономический механизм научно-технической деятельности в условиях административно-командной экономики
Ը.00.05 «ժողովրդական տնտեսության և նրա ճյուղերի էկոնոմիկա, պլանավորում և կառավարման կազմակերպում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական պրոբլեմների գիտահետազոտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ա. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Գ. Խանիկյան, Ա. Շ. Թարլամազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ կառավարությանն առընթեր կառավարման և բարեփոխումների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics