Օնկոգինեկոլոգիական հիվանդների «փուլերի միգրացիայի Ֆենոմենի» առանձնահատկությունները / Particularities of "phenomenon of migration of stages" among oncogynecological patients - Ջիլավյան, Ամալյա Գագիկի / Jilavyan Amalya (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2016)
Քաղցկեղով հիվանդների բուժման և մասնավորապես օնկոգինեկոլոգիական հիվանդների բուժման պլանավորումը հիմնվում է ուռուցքային պրոցեսի տարածվածության աստիճանի, այսինքն հիվանդության փուլերի ճիշտ որոշման հիման վրա ժամանակակից դասակարգումների պարտադիր կիրառմամբ (Гранов А.М., Винокуров В.Л., 2002) / Целью нашего исследования явилось определение частоты "миграции стадий" и разработка рекомендаций по оптимизации процесса адекватного стадирования больных раком шейки матки, ракомэндометрия и раком яичников / The analysis of data taken from literature and the one obtained with our own research methods, have allowed us to come to the following conclusions. The process of stage change during the study and treatment was called a "phenomenon of migration of stages"
ԺԴ.00.08 «Ուռուցքաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ Վ. Ա. Ֆանարջյանի անվան ուռուցքաբանության ազգային կենտրոնի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մ. Գալստյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Սարգսյան, Հ. Հ. Մոկացյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Միքայելյան վիրաբուժութան ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 128 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences