ԴՆԹ-ի հետ մեթիլեն կապույտի փոխազդեցության առանձնահատկությունները) / Peculiarities of methylene blue interaction with DNA - Համբարձումյան, Լիլիթ Արմենի / Hambardzumyan Lilit (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2015)
Աշխատանքում ուսումնասիրվել են ԴՆԹ-ի հետ ՄԿ-ի փոխազդեցության առանձնահատկությունները և ստացված տվյալները համեմատվել են ԷԲ-ի, ինչպես նաև Hoechst 33258-ի համար ստացված տվյալների հետ / В настоящее время выяснение механизмов связывания ДНК с лигандами остается одним из актуальных вопросов молекулярной биофизики / In this work the interaction peculiarities of methylene blue with DNA have been studied and the obtained data were compared to those of EtBr as well as Hoechst 33258
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Պ. Հ. Վարդևանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ռ. Վարդապետյան, Ե. Շ. Մամասախլիսով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 119 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology