Дендроразнообразие Северо-Восточной Армении и динамика изменения биомассы наиболее ценных видов / Հյուսիս-արևելյան Հայաստանի դենդրոբազմազանությունը և առավել արժեքավոր տեսակների կենսազանգվածի փոփոխության դինամիկան / Dendrological diversity of the North-Eastern Armenia and dynamics of change of the biomass of the most valuable species - Ղուլիջանյան, Անդրանիկ Հայկազի / Ghulijanyan Аndranik (ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտ, 2009)
Основная политика в области охраны и устойчивого использования биоразнообразия и природных ресурсов вытекает из Конституции Республики Армения (1995), подписанных и ратифицированных республикой основных природоохранных конвенций - Конвенции о сохранении биоразнообразия / Հայաստանի Հանրապետության արդի քաղաքական և տնտեսական իրողությունները պարտադրաբար թելադրում են երկրի բնական էկոհամակարգերի և կենսաբազմազանության հանգամանալից ուսումնասիրության անհրաժեշտությունը / Recent political and economic situation in the Republic of Armenia stipulate the necessity of detailed investigation of the biological diversity in the country
Գ.00.05 «Բուսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Գ. Մ. Ֆայվուշ ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ց. Գաբրիելյան, Ս. Ա. Բալոյան, Ն. Ս. Խանջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology