Հայաստանի Հանրապետության և Եվրոպական Միության հարաբերությունները 1992-2013 թթ. / Relations of the Republic of Armenia and the European Union during 1992-2013 period - Խաչիկյան, Արման Աշոտի / Khachikyan Arman (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2014)
Անկախություն ձեռք բերելուց հետո Հայաստանի Հանրապետության (այսուհետ՝ ՀՀ) արտաքին քաղաքականության գերակա ուղղություններից համարվեց եվրոպական կառույցների, մասնավորապես Եվրոպական Միության (այսուհետ՝ ԵՄ) հետ հարաբերությունների հաստատումը / Основной задачей диссертационного исследования обоснованно является всестороне и представить двусторонние отношения между Республикой Армения (PA) и Европейским Союзом (EC) в 1992-2013 гГ., определить их значение для обеих сторон, a также выявить существующие препятствия / The primary target of the dissertation research is comprehensive and reasonably present bilateral relations between the Republic of Armenia and the the European Union in years 1992-2013 to determine their importance for both sides, as well as to identify existing obstacles
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Գ. Մինասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Ավագյան, Մ. Ե. Վարդազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History