Игровые задачи в гравитационном поле / Խաղային խնդիրներ գրավիտացիոն դաշտում - Բարսեղյան, Վանյա Ռաֆայելի / Barseghyan Vanya (Սանկտ-Պետերբուրգի պետական համալսարան, 1988)
Важное теоретическое и практическое значение имеют задачи сближения и встречи управляемых материальных точек в ньютоновском центральном поле
Ա.01.09 «Մաթեմատիկական կիբեռնետիկա» և Ա. 02.01 «Տեսական մեխանիկա» մասնագիտություններով ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Լենինգրադ-1988 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Լենինգրադի Ա. Ժդանովի անվան պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ս. Նովոսյոլով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ֆ. Դեմյանով, Ս. Ա. Բելիկով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀԽՍՀ ԳԱ ՀԿ ; Սեղմագիր՝ 12 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics