Исследование твердофазных реакций в системах типа [MeO-Me₁] и синтез сверхтвердых тугоплавких материалов на их основе / [MeO-Me₁] տիպի համակարգերում պինդֆազային ռեակցիաների ուսումնասիրությունը և նրանց հիման վրա գերկարծր դժվարահալ նյութերի սինթեզ - Մարտիրոսյան, Վարդան Գեվորգի / Martirosyan Vardan (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2002)
В развитии современной техники большое значение имеют сверхтвердые тугоплавкие абразивные материалы, которые широко применяются для механической обработки в машино-, станко-и приборостроении, в авиационной, автомобильной, космической и многих других отраслях промышленности, a также при комплексном воздействии высоких температур, химически агрессивных сред, эрозии твердыми частицами и электрическим током / Ատենախոսությունը նվիրված է (MeO - Me₁] տիպի համակարգերում (որտեղ MeO-ն վերականգնվող մետաղի օքսիդն է, իսկ Me₁-ը վերականգնող մետաղը՝ Mg կամ Al) մեխանիկական էներգիայի ազդեցությամբ ընթացող պինդֆազային էկզոթերմիկ ռեակցիաների ուսումնասիրությանը և նրանց հիման վրա տարբեր տեսակի գերկարծր դժվարահալ նյութերի սինթեզին
Ե.17.02 «Սիլիկատային և դժվարահալ ոչ մետաղական նյութերի տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ընդհանուր և անօրգանական քիմիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ս. Կարախանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Բաբայան, Ֆ. Հ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Նյութաբանության ԳԱՁ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology