Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի ոռոգման արդյունավետության գնահատումը Սյունիքի մարզի պայմաններում / Estimation of the efficiency of irrigation of agricultural cultures in the conditions of Syunik marz - Ավետյան, Նաիրա Էդիկի / Avetyan Naira (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2018)
ՀՀ հողային և ջրային ռեսուրսների արդյունավետ օգտագործման հիմնախնդիրներից է համարվում ոռոգման համակարգի և ջրման տեխնիկայի բարելավումը, որի արդյունքում պահպանելով և բարելավելով հողերի բերրիությունը հնարավորություն է ստեղծվում գյուղատնտեսական մշակաբույսերից ստանալ բարձր և կայուն բերք / Одной из основных задач эффективного использования земельных и водных ресурсов РА является усовершенствование оросительной системы и техники полива, в результате чего,сохраняя и улучшая плодородие почвы, создается возможность из сельскохозяйственных культур получить высокий и стабильный урожай / One of the main tasks of efficient use of land and water resources of the Republic of Armenia is to improve the irrigation system and irrigation techniques,as a result, while maintaining and improving soil fertility, an opportunity is created for agricultural crops to obtain a high and stable yield
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, հիդրոմելիորացիա և ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Մ. Եղիազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Հ. Դավեյան, Վ. Ս. Կոբելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 149 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics