Антиноцицептивный эффект сульфоаминокислоты таурина при действии яда Кавказской гюрзы / Սուլֆոամինոթթու տաուրինի հականոցիցեպտիվ էֆեկտը Կովկասյան գյուրզայի թույնի ազդեցության պարագայում / Antinociceptive effect of sulfuric amino acid taurine against Levantine viper venom - Հովհաննիսյան, Մկրտիչ Գագիկի / Hovhannisyan Mkrtich (ՀՀ ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտ, 2015)
Исследования в области выявления веществ с антиноцицептивными свойствами и разработка анальгетических препаратов на них основе является одной из актуальных проблем современной науки / Աշխատանքը նվիրված է Կովկասյան գյուրզայի թույնի ազդեցության պարագայում մի շարք ֆիզիոլոգիապես ակտիվ միացությունների՝ տաուրինի և նրա ճարպաթթվային կոնյուգատների, որոշ N-ացիլ ամիդների և հակաբորբոքային պատրաստուկների (անալգին, դիկլոֆենակ, դեքսամետազոն) հականոցիցեպտիվ հատկությունների ուսումնասիրմանը / The aim of present work was investigation of anti-nociceptive effects of certain physiologically active substances, such as taurine and its conjugates with fatty acids, cluster of N-acy] amids and antiinflammatory drugs (analgin, diclofenac, dexametasone) against Levantine viper venom painful action
Գ.00.09 «Մարդու և կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել ՀՀ ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Ոսկանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ս. Սեկոյան, Վ. Ա. Չավուշյան-Պապյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology