5,5-դիմեթիլբենզո[հ]խինազոլինի նոր ածանցյալների սինթեզը և կենսաբանական հատկությունները / Synthesis and study of the biological properties of new 55-dimethylbenzo[h]quinazoline derivatives - Հայրապետյան, Կարինե Կամոյի / Hayrapetyan Karine (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոն, 2019)
Բենզո[հ]խինազոլինային ֆրագմենտ պարունակող միացություններ մինչ օրս բնության մեջ հայտնաբերված չեն: Գիտական գրականության մեջ նկարագրված այդ հետերոցիկլիկ դասին պատկանող բոլոր միացությունները ստացված են սինթետիկ ճանապարհով / Разработан метод синтеза 1-амино-3,3-диметил-3,4 дигидронафталин-2-карбонитрила (аминонитрил) / A method of synthesis of 1 amino-3,3-dimethyl-3,4-dihydronaphthalene-2-carbonitrile (aminonitrile) was developed
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ի. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ս. Սարգսյան, Գ. Մ. Մակարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 150 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry