Ինֆեկցիոն էնտերոտոքսեմիայի համաճարակաբանական առանձնահատկությունները և պայքարի միջոցառումները Հայաստանի Հանրապետությունում / Peculiarities of epizootic infectious Enterotoxemia and methods of struggle against it in Armenia - Սարգսյան, Մարիամ Արմենակի / Sargsyan Mariam (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2016)
Գյուղատնտեսական կենդանիների ինֆեկցիոն ախտաբանության տեսանկյունից առավել տարածված է վարակահարույց մանրէների մի խումբ, որի կազմի մեջ մտնող հարուցիչները, ընդգրկված լինելով բացիլների ընտանիքում, ունեն ցուպիկաձև կառուցվածք և դրանց սպորի շառավիղը մեծությամբ գերազանցում է ցուպիկի տրամագծին / Во внешней среде, организме человека животных, частности кишечном тракте желудочно- широко распространены серологические типы A, В, С, D, Е, F Clostridium perfringens / In the environment and gastro-intestinal tract of humans and animals Clostridium perfringens of A, В, С, D, Е, F serotypes are the most prevalent ones
ԺԶ.00.03 «Կենդանիների վարակիչ հիվանդություններ, սանիտարական փորձաքննություն, զոոհիգիենա» մասնագիտությամբ անասնաբուժական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ս. Լ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Բ. Սերոբյան, Թ. Կ. Կուրաշվիլի, Զ. Ա. Կարալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ «Սննդամթերքի անվտանգության ոլորտի ռիսկերի գնահատման և վերլուծության գիտական կենտրոն» ՊՈԱԿ ; Սեղմագիր՝ 43 էջ։
Keywords: Անասնաբուժություն / Veterinary