Գնաճի նպատակադրման և երկարաժամկետ կայուն տնտեսական աճի ապահովման հիմնախնդիրները / Issues of inflation targeting and long-term stable economic growt - Այրումյան, Արթուր Կարապետի / Ayrumyan Artur (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2019)
Գնաճի նպատակադրման արդյունավետությունը պայմանավորված է այն գործիքակազմի ընտրությամբ,որով իրականացվում է գնաճի կառավարում համապատասխան ժամանակահատվածում / Высокая и изменчивая инфляция оказывает негативное влияние на рост экономики, поскольку создает дополнительную неопределенность из-за экономической нестабильности, снижения деловой активности,роста безработицы и других негативных явлений / High and volatile inflation adversely affects the economic growth, inasmuch as it creates additional uncertainty through economic instability, lower business activity, higher unemployment, and further negative phenomena
Ը.00.01 «Ընդհանուր տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ի. Աղաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Դարբինյան, Ք. Յու. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 129 էջ, սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics