Պետության տնտեսական դերի տեսության և պրակտիկայի հիմնահարցերը (անցումային երկրների օրինակով) - Կուբանյան, Արման Ալեքսանդրի / Kubanyan Arman (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2003)
Տնտեսական գործունեության պետական, կարգավորման հիմնախնդիրները պետության ծագման և ձևավորման, դրա գործունեության ամբողջ ժամանակաշրջանում եղել ու մնում են արդիական / В конце XX вeка более 30 стран с административно-командной экономикой приняли преимущества рыночных отношений и встали на путь перехода к ним
Ը.00.01 «Տեսական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Ե. Խլղաթյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Լ. Սարգսյան, Ք. Ջ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics