Քաղաքային համայնքների կառավարման արդի հիմնախնդիրները (Երևան քաղաքի օրինակով) - Հայրապետյան, Ռուբեն Արմենի / Hayrapetyan Ruben (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2009)
Տեղական ինքնակառավարման համակարգը Հայաստանի Հանրապետությունում ձևավորվել է ոչ վաղ անցյալում և ներկայումս գտնվում է զարգացման փուլում: Այս առումով, դեռևս շատ խնդիրներ կան, որոնք պետք է ժամանակի ընթացքում իրենց լուծումը ստանան: Խոսքը, մասնավորապես, վերաբերում է ապակենտրոնացման գործընթացների շարունակական իրականացմանը, տեղական ինքնակառավարման մարմինների կազմակերպական կառուցվածքների բարելավմանը, միջհամայնքային միավորումների ձևավորմանը, տեղական ինքնակառավարման ֆինանսաբյուջետային հարցերի կարգավորմանը, պետական կառավարման և տեղական ինքնակառավարման մարմինների փոխհարաբերությունների կատարելագործմանը և նմանատիպ այլ հարցերին / Диссертация посвящена выявлению актуальных проблем и основных направлений повышения эффективности управления городом Ереваном как городским муниципальным образованием
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Մ. Սուվարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Ղարիբյան, Վ. Վ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics