Геохимические особенности снежного покрова на территории города Еревана / Ձյունածածկի երկրաքիմիական առանձնահատկությունները Երևան քաղաքի տարածքում - Ամիրխանյան, Արթուր Սամվելի / Amirkhanyan Arthur (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2008)
Города являются центрами проживания значительной части населения планеты Земля / Երևան քաղաքի մթնոլորտի աղտոտման ժամանակակից գործընթացների գնահատման համար առավել տեղեկատվական է ձյունածածկը, որի երկրաքիմիական առանձնահատկությունները հանդիսանում են մթնոլորտի աղտոտման վիճակի համարժեք ցուցանիշներից մեկը
ԻԴ.00.23 «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ էկոլոգանոոսֆերային հետազոտությունների կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Հ. Արևշատյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Պ. Փիրումյան, Գ. Ֆ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի էկոլոգիայի և բնության պահպանության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science