Компьютерное моделирование двусубстратных ферментативных реакций в присутствии ингибиторов разных типов / Երկսուբստրատ ֆերմենտային ռեակցիաների համակարգչային մոդելավորումը տարաբնույթ արգելակիչների առկայությամբ / Computer based modeling of bi-substrate enzymatic reactions in the presence of various types of inhibitors - Ազիզյան, Ռաֆայել Արմենի / Azizyan Rafayel (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Ферментативные реакции, протекающие в различных биологических системах, являются сложными многостадийными процессами, которые входят в важнейшие метаболические пути, обеспечивающие жизнедеятельность живых организмов / Կենսաբանական համակարգերում ընթացող ֆերմենտային ռեակցիաները բարդ, բազմաստիճան գործընթացներ են, որոնք մտնում են կենդանի բջջի կենսագործունեության համար կարևորագույն հանդիսացող մի շարք մետաբոլիկ ուղիների մեջ / Enzymatic reactions that take place in biological systems, are quite difficult and multistage processes involved in various important biochemical pathways, which are necessary to vital functionality of living cells
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Է. Ս. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա. Ա. Շահինյան, Հ. Ռ. Վարդապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն` ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology