Ոչ ստանդարտ խնդիրների և մեթոդների կիրառությունը մաթեմատիկայի դպրոցական դասընթացի ուսուցման գործընթացում - Սարգսյան, Սուսաննա Արամայիսի / Sargsyan Susanna (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2008)
Վերջին տարիներին դպրոցն աշխատում է նոր ծրագրերով ու դասագրքերով: Ինչ խոսք, այդ ծրագրերն ու դասագրքերը ևս փոփոխման ու բարեփոխման կարիք ունեն / Актуальность темы объясняется тем, что процесс усовершенствования преподавания математики находится в контексте улучшения общеобразования
ԺԳ.00.Օ2 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» /մաթեմատիկա/ մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Գ. Առաքելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Գ. Խաչատրյան, Գ. Ս. Հայրապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy; Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics