Мониторинг эффективности иматиниба при лечении больных хроническим миелолейкозом / Իմատինիբի արդյունավետության մոնիթորինգը քրոնիկական միելոլեյկոզով հիվանդների ժամանակ / Monitoring of the efficiency of Imatinib (INN) in the treatment of patients with chronic myeloid leukemia - Տեր-Գրիգորյան, Անահիտ Սերգեյի / Ter-Grigoryan Anahit (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2014)
В последние годы повсеместно наблюдается тенденция к улучшению качества диагностики и терапии заболеваний крови, частности, гемобластозов / Աշխատանքի նպատակն է՝ արյունաբանական և բջջագենետիկական մոնիտորինգի հիման վրա ՔՄԼ-ով հիվանդների վարման օպտիմալացումը թիրոզինկինազի առաջին սերնդի ինհիբիտորներով /իմատինիբ/ բուժման արդյունավետության բարձրացման և կյանքի որակի բարելավման նպատակով / Chronic myeloid leukemia (CML) is a clonal mieloproliferative disorder caused by genetic mutation resulting in reciprocal translocation between chromosome 9 and 22, and is specifically designated t(9;22)(q34;q11)
ԺԴ.00.03 «Ներքին հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ արյունաբանական կենտրոնի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտակաև ղեկավար՝ Ս. Ս. Դաղբաշյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Հ. Գրիգորյան, Ա. Ռ. Երեմյանց ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վ. Ա. Ֆանարջյանի անվան ուռուցքաբանության ազգային կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences