Շրջակա միջավայրի և տրանսպորտի ազդեցությունը խոշոր քաղաքների զարգացման և տարածքային կազմակերպման վրա (Իրանի Գորգան քաղաքի օրինակով) / The impact of environment and transport on the territorial organziation and development of the large cities (on the example of Gorgan city of Iran) - Խանդուզի, Ջաֆար / Khandouzi Jafar (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2016)
Խոշոր քաղաքների հետ կապված հիմնախնդիրները առանձնապես սրությամբ են դրսևորվում այն տարածաշրջաններում ու երկրներում, որտեղ ուրբանիզացման գործընթացները արագ են տեղի ունենում / Работа по своему характеру и направленности относится к микрогеографическому анализу городов одному из новых направлений географических исследований / The dissertation is related to the micro-geographic analysis of cities, which is a new approach of studies regarding urban geography
ԻԴ.03.02 «Տնտեսական, սոցիալական և քաղաքական աշխարհագրություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Գ. Մանասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ռ. Ավագյան, Մ. Յ. Մուրադյան ; Առաջատար հիմնարկ՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science