Ջրատնտեսական համակարգերի կայուն զարգացման հիմնախնդիրները ՀՀ-ում - Մարտիրոսյան, Գագիկ Հմայակի / Martirosyan Gagik (Ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2005)
Ջրային ռեսուրսների ռացիոնալ օգտագործման ու պահպանման, դրանց համապարփակ կառավարման խնդիրների հաջող լուծման համար անհրաժեշտ է ունենալ ջրային ոլորտի կառավարման հեռանկարային ծրագիր, որը հիմնված կլինի հասարակության և շրջակա միջավայրի կայուն զարգացման սկզբունքի վրա / Диссертационная работа посвящена решению вопросов, связанных с обеспечением устойчивого развития водохозяйственных систем, повышением безопасности гидротехнических сооружений, экономией воды, защитой трубопроводов от коррозии, осуществлению инфраструктурных реформ
Ե.23.05 «Ջրատնտեսական համակարգեր և դրանց շահագործումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Հ. Վ. Թոքմաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Թ. Արշակյան, Մ. Գ. Պողոսյան ; Ս. Շ. Նուրիջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայհիդրոէներգանախագիծ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 48 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology