ՀՀ տնտեսության գործարար պարբերաշրջանների մոդելավորման հիմնահարցերը - Մկրտչյան, Աշոտ Գագիկի / Mkrtchyan Ashot (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Մակրոտնտեսական կառավարման գործընթացները մշտապես ուղեկցվել են մակրոմոդելների կառուցմամբ և դրանց հիման վրա մակրոտնտեսական կարգավորմանը ուղղված պետական տնտեսական համապատասխան քաղաքականությունների իրականացմամբ: Այն առավելապես վերաբերում է հարկաբյուջետային և դրամավարկային մարմինների կողմից իրականացվող քաղաքականություններին / Целью данной диссертации является построение макромодели передаточных механизмов денежно-кредитной политики для энономики Республики Армения, которая применена в процессе проведения денежно-кредитной политики в центральном банке PA
Ը.00.00 «Տնտեսագիտամաթեմատիկական մեթոդներ և մոդելավորում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Լ. Սարգսյան, Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Հ. Թորոյան, Ա. Մ. Խուրշուդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 32 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics