Պղնձի հիմքով բարձր հաղորդականությամբ և ջերմակայունությամբ փոշեկոմպոզիտային նյութերի ստացման տեխնոլոգիայի մշակումը - Սարգսյան, Անի Ռուբենի / Sargsyan Ani (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2021)
Հայաստանի Հանրապետության տնտեսության զարգացման գերակա ուղղություններից է մետալուրգիան և մետաղական հիմքով նոր համաձուլվածքների ու կոմպոզիտային նյութերի ստեղծումը, առանց որոնց անհնար է պատկերացնել տեխնիկական առաջընթացը, հատկապես մեքենաշինության և ռազմական արդյունաբերության հետագա զարգացումը / Диссертационная работа посвящена разработке технологии получения порошковых композиционных материалов на основе меди, обладающих высокой электропроводностью и теплостойкостью, твердеющих дисперсными частицами (фазами) и упрочняющихся дисперсными зернами, a также исследованию их структуры и процессов формирования свойств / The dissertation is devoted to developing a technology for obtaining high electrical conductivity and heat-resistance copper-based powder composite materials hardened with disperse particles (phases) and strengthened with disperse grains, as well as investigating the processes of formation of the structure and peculiarities of those materials
Ե.16.01 «Նյութագիտություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Գ. Աղբալյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ի. Սահրադյան, Ա. Ա. Ալայան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology