Ուտոպիան որպես ապագայի մոդելավորման սոցիոմշակութային նախագիծ / Utopia as a socio-cultural modeling project of the future - Միքայելյան, Մերի Արարատի / Mikayelyan Meri (Երևանի պետական համալսարան, 2018)
Մարդկության պատմությունը բնական աշխարհից սահմանազատելու և «սոցիալական աշխարհ» ստեղծելու մի անավարտ ստեղծագործություն է՝ առլեցուն հաջողությունների և ձախողումների բազմաթիվ դրվագներով / История человечества - это полный успехов и поражений неоконченный творческий процесс отмежевания от мира природного и создания «мира социального» / The history of mankind is an incomplete creation of demarcating from natural world and creating a «social world» full of numerous episodes of success and failure
Թ.00.01 «Փիլիսոփայություն» մասնագիտությամբ փիլիսոփայական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի փիլիսոփայության և հոգեբանության ֆակուլտետի գիտական խորհուրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ա. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե․ Մկրտիչյան, Մ. Հ. Դեմիրճյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 142 էջ, սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Փիլիսոփայական գիտություններ / Philosophy