Հարկային համակարգի ազդեցությունը ներդրումային գործընթացների վրա (ՀՀ օրինակով) - Ավետիսյան, Թադևոս Էդիկի / Avetisyan Tadevos (Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ, 2002)
Ներկայումս միջազգային հարկային տեսական ու գործնական կարևորագույն հիմնախնդիրներից է հանդիսանում ներդրումային գործընթացների հարկային կարգավորման գործիքների կիրառման արդյունավետության բարձրացումը: Նշված հիմնախնդիրը պահանջում է ներդրումների և հարկերի փոխկապվածության տեսական նոր հիմնավորում, որն անհրաժեշտ է հաշվի առնել ներդրումային գործընթացների խթանման պետական մեթոդները մշակելիս / В диссертации рассматриваются теоретические аспекты инвестиционных процессов, концелтуальные положения о роли налогов в регулировании инвестиций во взглядах представителей основных экономических школ, a также анализируется мировой опыт в области формирования и развития налоговых методов в стимулировании инвестиционных процессов,раскрываются основные причины и направления налоговых реформ в индустриально развитых и пост социалистических странах
Ը.00.01. «Տեսական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ե. Կիրակոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Ղարիբյան, Վ. Շ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics