Սակագնային կարգավորումը մաքսային համակարգում - Բայբուրցյան, Վիգեն Անուշավանի / Bayburtsyan Vigen (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2008)
Հետազոտության նպատակն է՝ ի մի բերել մաքսասակագնային կարգավորման հատվածում հանրապետությունում իրագործվող մոտեցումները, ամփոփել դրանց վերաբերյալ տնտեսագիտության մեջ առկա տեսակետները, հետազոտել ներմուծման փոխարինման հնարավորությունները, ինչպես նաև նշել արտահանման խթանման մաքսասակագնային այն միջոցները, որոնք կնպաստեն արտահանման և ներմուծման միջև հարաբերակցության փոփոխմանը / Цель исследования - обобщить практику в сфере таможенно-тарифного регулирования в республике, обобщить существующие взгляды на современные подходы в экономике, рассмотреть возможности импортозамещения, а также указать таможенно-тарифные меры стимулирования экспорта, которые будет способствовать изменению соотношения между экспортом и импортом
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Հ. Աբգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Ճուղուրյան, Լ. Հ. Բադանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics