Բնական հանքային նյութերի, գործարանային թափոնների և դրանց ակտիվացրած ձևերի օգտագործման հնարավորությունն Արարատյան հարթավայրի սոդային աղուտ-ալկալի հողերի մելիորացման համար / The possibility of usage of natural mineral industrial waste substance, and their active forms for Ararat plain soda solonetz-solonchak soil reclamation - Էլոյան, Արևիկ Շալիկոյի / Eloyan Arevik (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2013)
Հողերի աղակալումն ու ալկալիացումը լայն տարածում ունի երկրագնդի բոլոր մայրցամաքներում / Содово-засоленные почвы представляют собой один из объектов мелиорации / Soda - saline soils are one of the most difficult objects of reclamation
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ռ. Մանուկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Եղիազարյան, Ս. Մ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture