Նիկոլ Աղբալյանի գրականագիտական հայացքները - Պետրոսյան, Անահիտ Եղիշի / Petrosyan Anahit (Երևանի պետական համալսարան, 2004)
Ատենախոսությունը նվիրված է 19-րդ դարի վերջի և 20-րդ դարասկզբի հայ գրականության անվանի դեմքերից մեկի՝ Նիկոլ Աղբալյանի գրական-քննադատական ժառանգությանը / Диссертация посвящена научно-критическому наследию видного представителя армянской литературы конца 19-го начала 20-го века Никола Агбаляна
Ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ․ Աղաբեկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ․ Կիրակոսյան, Ա․ Բեքմեզյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies