Ածականների խոսքիմասային փոխանցումով պայմանավորված մակբայացումը և համանունության խնդիրը ժամանակակից ֆրանսերենում - Մինասյան, Ժակլին Արտաշեսի / Minasyan Zhaklin (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Վերջին տասնամյակներին տեսական լեզվաբանության զարգացումը, կառուցվածքաբանության տարբեր ճյուղերի, գործառական լեզվաբանության, իմաստաբանական շարահյուսության, հարակից գիտությունների՝ ժամանակակից տրամաբանության, հոգեբանության, մաթեմատիկայի և հոգելեզվաբանության ազդեցությունը, հաջողությամբ զարգացող «տեքստի լեզվաբանությունը», հատկապես նշանաբանական տեսությունը թարմ շունչ և հաղորդեցին լեզվաբանությանը այն հարստացնելով նոր տեսություններով ուսումնասիրության նոր մեթոդներով / Диссертация посвящена транспозиции прилагательных в наречия во французском языке. Это явление получило широкое распространение во второй половине века, когда быстрый рост общественной жизни и развитие средств массовой информации требовали более краткого, точного и образного выражения мыслей
Ժ.02.08 « Ռոմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Կ. Բարլեզիզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Գ. Համբարձումյան, Վ. Ա. Ստեփանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Ինտերլինգվա» լեզվագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics