Սուր կորոնար համախտանիշի ընթացքի առանձնահատկությունները պարբերական հիվանդությամբ հիվանդ անձանց շրջանում / Features of acute coronary syndrome in patients with FMF - Նաղդալյան, Արմինե Նիկոլայի / Naghdalyan Armine (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2014)
Գրեթե բոլոր հեղինակները նկարագրում են պարբերական հիվանդությունը որպես շճաթաղանթաբորբերով ուղեկցվող հիվանդություն, որի դեպքում պրոցեսի մեջ հիմնականում ընդգրկված է որովայնամիզն ու թոքամիզը, հազվադեպ պերիկարդը / Практически все авторы описывают периодическую болезнь, как заболевание, сопровождающееся воспалением серозных оболочек, при котором в процесс в основном вовлечены брюшина и плевра, реже перикард / Almost all the authors describe FMF as a disease with serous membranes inflammation, with peritoneum and pleura mainly involved in the process, cases with the involvement of pericardium are rare
ԺԴ.00.03 «Ներքին հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊԲՀ գիտակորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Այվազյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ է. Ե. Նազարեթյան, Զ. Տ. Ջնդոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Սրտաբանության ԳՀԻ Փբը ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences