Կրկնասեռությունը հայերենում - Սաֆարյան, Տաթևիկ Վազգենի / Safaryan Tatevik (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2008)
Ատենախոսության մեջ առաջին անգամ փորձ է արվում ամբողջական քննության ենթարկելու կրկնասեռությունը երևույթի կոնկրետ դրսևորումները դիտելով գրաբարում, միջին հայերենում և աշխարհաբարում / Целью диссертационной работы является систематизированный анализ двузалоговых глаголов с точки зрения закономерностей разных периодов истории армянского языка, который осуществляется путем конкретных анализов характеристики залога, переходности и непереходности, пояснения залоговых переходов между ними, смысловых и грамматических проявлений двувалентности
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Բ. Ջահուկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ Ն. Վ. Պարոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics