Մաթեմատիկայի ուսուցման մասնագիտական ուղղորդման համակարգը տնտեսագիտական մասնագիտություններում / Professionally-oriented system of teaching mathematics for economics specializations - Նազարյան, Լուսինե Ավետիքի / Nazaryan lusine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2014)
Բարձրագույն մասնագիտական կրթությունը Հայաստանի Հանրապետությունում լայնածավալ վերափոխումների ընթացքի մեջ է: Ապագա մասնագետին ներկայացվող պահանջներում շեշտ է դրվում գործունեության ընդհանուր եղանակներին տիրապետելու համար անհրաժեշտ գիտելիքների և կարողությունների, մասնավորապես մասնագիտական և մեթոդական կոմպետենցիաների վրա / Значительное изменение в социально- экономической ситуации в РА повлекло за собой не менее значительные изменения в образовании, в частности, в профессиональной подготовке специалистов / Significant changes in the socio-economic situation in the Republic of Armenia resulted in not less significant changes in the education, particularly in the professional training of specialists
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (մաթեմատիկա) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Ղուշչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աբրահամյան, Բ. Բ. Ներսիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 163 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy