Гемодинамика и функция почек при осложненных формах мочекаменной болезни в процессе хирургического лечения / Հեմոդինամիկան և երիկամների ֆունկցիան միզաքարային հիվանդության բարդացած ձևերի ժամանակ վիրաբուժական բուժման ընթացքում / The hemodynamics and kidney function in the urolithiasis complicated forms at the surgical treatment - Երզնկյան, Էդուարդ Լևոնի / Erznkian Eduard (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1996)
Впервые проведены комплексные исследования общей и почечной гемодинамики радионуклидными методами, определены степень и характер нарушения центральной и почечной гемодинамики у больных с осложненными формами мочекаменной болезни / Աշխատանքում ներկայացված է միզաքարային հիվանդության բարդացած ձևերով հիվանդների տվյալների վերլուծության արդյունքները / At the complicated forms of urolithiasis the relationships between the disease intensity, hemodinamics and kidney functions have been investigated
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» և ԺԴ.00.40 «Միզաբանություն» մասնագիտություններով բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1996 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական բժշկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յու. Գ. Զոհրաբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Գ. Աղաջանյան, Գ. Ա. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Բ. Ֆանարջյանի անվան ուռուցքաբանության և ռադիոլոգիայի ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 41 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences