Հայաստանի Հանրապետության հանրակրթական համակարգի կառավարման հիմնախնդիրները շուկայական հարաբերությունների պայմաններում - Մինասյան, Սահակ Գարուշի / Minasyan Sahak (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2005)
Հայաստանի Հանրապետության հանրակրթության համակարգը, ինչպես ազգային տնտեսության այլ բնագավառներ, գտնվում են անցումային փուլում, այսինքն այնպիսի մի իրավիճակում, որտեղ հիմնված տնտեսության պայմանների վրա, հստակ չեն ձևակերպվել ռացիոնալ զարգացման հիմնախնդիրներ, որոնք կնպաստեն հասարակական-տնտեսական հարցերի լուծմանը և երկրի շուկայական տնտեսության լիարժեք կայացմանը / В диссертации исследуются финансово-экономические вопросы, связанные с управлением качества общего образования в контексте новых рыночных отношений в Республике Армения
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ե. Զաքարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Հ. Օրդյան, Ս. Բ. Եղիազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics