Հանքաքարի աղացի էլեկտրաէներգիայի ծախսի լավարկում - Մելիքյան, Դավիթ Ռաֆայելի / Meliqyan Davit (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2002)
Հանքաքարի հարստացման գործընթացը բնութագրվում է էլեկտրական հզորությունների զգալի կենտրոնացումով, որի հետևանքով էլ արտադրված խտանյութի ինքնարժեքի զգալի մասը կազմում է էլեկտրաէներգիայի ծախսը / Целью работы является оптимизация расхода электроэнергии рудоразмольной мельницы на основе полученных теоретических и экспериментальных результатов исследований рабочих режимов мельницы, обеспечивающее максимальное количество готового продукта и возможность оптимального управления
Ե.09.01 «էլեկտրամեխանիկա և էլեկտրական ապարատներ, էլեկտրամեխանիկական համակարգեր, դրանց կառավարումը և կարգավորումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (ՀՊՃՀ) ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ք. Բաղդասարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Գրիգորյան, Վ. Ն. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Արարատի ոսկու արդյունահանման ձեռնարկություն (ԱՌԱՁ) ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology