Проблема оценки социального контекста в социологическом знании: анализ и методы разрешения / Սոցիոլոգիական գիտելիքում սոցիալական համատեքստի գնահատման հիմնախնդիրը. վերլուծություն և լուծման եղանակներ / The social context estimation problem in sociological knowledge: analysis and methods of solving (On the materials of comparative sociologic researches ofethno-political conflict potential in the South Caucasus countries) - Զասլավսկայա, Մարիա Իգորի / Zaslavskaya Maria (Երևանի պետական համալսարան, 2011)
В последние десятилетия в социологии сложились новые традиции в изучении общества, акцентирующие относительность, локальность, децентрализованность знаний о нем / Վերջին տասնամյակներում սոցիոլոգիական գիտության ոլորտում ի հայտ են գալիս հասարակության ուսումնասիրության տեսական այնպիսի մոտեցումներ, որոնք առանձնահատուկ ուշադրություն են դարձնում հասարակության վերաբերյալ գիտելիքի հարաբերական և մասնակի բնույթի վրա / The problem of comparability of the sociological knowledge obtained from different sources, in different contexts, by various methods demands the special approaches
ԻԲ.00.02 «Սոցիոլոգիական հետազոտությունների մեթոդիկա» մասնագիտությամբ սոցիոլոգիական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի սոցիոլոգիայի ֆակուլտետի խորհրդում ; Գիտական խորհրդատու՝ Լ. Հ. Հարությունյան ; Պաշտոնոկան ընդդիմախոսներ՝ Յ. Ա. Մարգուլյան, Հ. Գ. Մանասյան, Ա. Ս. Մանասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Սանկտ-Պետերբուրգի պետական ինժեներատնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 39 էջ։
Keywords: Սոցիոլոգիա / Sociology