Դիէլեկտրիկների և կոնդենսատորների պարամետրերի չափումը լայնաիմպուլսային կերպափոխման մեթոդով / Measurement of the parameters of dielectrics and capacitors by the method of pulse-wide transformation - Նիկողոսյան, Դավիթ Սաշայի / Nikoghosyan Davit («Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան» հիմնադրամ, 2018)
Էլեկտրատեխնիկական սարքավորումները և էլեկտրաէներգետիկական տեղակայանքները (կոնդենսատորներ, ուժային տրանսֆորմատորներ, գեներատորներ, մալուխներ և այլն) պետք է գործեն առավելագույն բարձր հուսալիությամբ և անվտանգությամբ, ինչը կախված է, առաջին հերթին, դրանց մեկուսիչների վիճակից / Электротехнические устройства и электроэнергетические установки (конденсаторы, силовые трансформаторы, генераторы, кабели и т. п.) должны функционировать предельно надежно и безопасно, что зависит, в первую очередь, от состояния их изоляции / Electrical equipment and power plants (capacitors, power transformers, generators, cables, etc.) should work with maximum high reliability and safety, which, first of all, depends on insulators
Ե.11.01 «Ինֆորմացիայի ստացման և չափման մեթոդներ, սարքեր և համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Մամիկոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Կարդաշյան, Վ. Ս. Ալեքսանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Էլեկտրոնային ավտոմատ սարքեր» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 157 էջ, սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology