Исследование и разработка средств игрового и экспертного анализа сетевых злоупотреблений и ее приложение к системе ArmCluster / Ցանցային չարաշահումների խաղային և էքսպերտային վերլուծության միջոցների հետազոտում և մշակում և նրանց իրականացումը ArmCluster համակարգում / Reasearch and developmen facilities for expert knowledge based game tree analyses of network misuses and their application to the ArmCluster system - Իվանյան, էդգար Սևադայի / Ivanyan Edgar (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2006)
Создание средств эффективной защиты от вторжений и сетевых атак является одной из первоочередных проблем современных компьютерных систем / Ատենախոսական աշխատության նպատակն է մշակել հարձակումներից և ցանցային չարաշահումներց պաշտպանության համակարգ, որը իվիճակի կլինի, ի լրացումն ցանցի պաշտպանվածության ֆիքսված, նախօրոք տրված միջոցների, դինամիկորեն և բարձր արդյունավետությամբ գեներացնել պաշտպանության ստրատեգիաներ խաղային անալիզի և էքսպերտային գիտելիքների հիման վրա և նրանց ինտեգրացումն ArmCluster համակարգում Linux միջավայրում
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ է. Մ. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Հ. Ասլանյան, Գ. Ի. Մարգարով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems