Իշխանությունների բաժանման և հավասարակշռման հայեցակարգի պատմատեսական և իրավական վերլուծություն / Historical and theoretical analysis of the concept of division of powers and balance - Վարդանյան, Ռաֆայել Հարությունի / Vardanyan Rafayel (Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան, 2015)
Սույն ատենախոսական աշխատանքի հետազոտության արդիականությունը, ամենից առաջ, պայմանավորված է ազգային պետական շինարարության բնագավառում իշխանությունների բաժանման և հավասարակշռման կառուցակարգերի արդյունավետությունը բարձրացնելու նպատակով գիտականորեն հիմնավորված հանձնարարականների և առաջարկությունների մշակման անհրաժեշտությամբ / В первую очередь обусловлена необходимостью разработки научно обоснованных рекомендаций и предложений в целях повышения эффективности механизмов разделения властей и их полного равновесия в сфере национально-государственного строительства / The relevance of the research in this thesis is conditioned by the construction of the separation of state and the full balance of the mechanisms to enhance the effectiveness and necessity of developing scientifically based recommendations and suggestions
ժԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, պետական և իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Պետրոսյան, Գ. Մ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ոստիկանության կրթահամալիր (ակադեմիա) ; Ատենախոսություն՝ 158 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law